FireControl | Arbetsområden
10383
page,page-id-10383,page-template-default,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,has_general_padding,hudson-ver-1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1000,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Våra arbetsområden

Brandskydd av bärande konstruktioner

 

Vid en brand reagerar stål och trä på olika sätt vid olika temperaturer beroende på hur hårt konstruktionen är lastad. Dagens lagkrav talar om vilken brandklass konstruktionen ska uppfylla, men variationerna på vilken typ av skydd som bör användas är stor. Det är därför mycket viktigt att investera i en leverantör som kan guida er till rätt lösning samt erbjuda ett tryggt och säkert brandskydd. Men det ska heller inte kosta mer än nödvändigt.

Vi har lång erfarenhet och stor kunskap av att brandsäkra bärande konstruktioner i stål eller trä. Detta gör att vi kan erbjuda er all hjälp ni behöver. Genom att kombinera olika material och installationsmetoder kan vi lämna en offert på en skräddarsydd lösning för er till rätt pris. Det handlar helt enkelt om att vi ser till att få rätt produkt på rätt plats, i rätt tid.

Takskydd

 

När korrugerade plåttak används som lastbärare för takkonstruktionen krävs det oftast att man skyddar plåten från undersidan med en brandisolering.

Det är vanligt förekommande att man i garage och parkeringshus måste isolera taket även mot ljud, värme och kyla. Vi utför all typ av takskydd, hör av er så berättar vi gärna mer om vad som kan passa just er.

tak

Brandtätningar

 

När man har sett följderna av en brand kan man lätt förstå att brandtätningar är mer komplicerade än att bara ha ett tätat hål i en vägg eller ett golv. En professionellt utförd brandtätning är en billig och effektiv brandskyddsåtgärd.

Väl utförda brandtätningar hindrar brandspridning mellan våningsplan och längs kabel, rör och ventilationskanaler som är en av de stora brandfarorna i moderna byggnader. Rök och lättantändliga gaser sprider sig oerhört snabbt. Branddörrar och brandavskiljande
 väggar/bjälklag gör ingen nytta om rök och eld kan sprida sig i genomföringar ovanför t.ex innertak. Vi har mångårig erfarenhet av brandtätningar och svarar gärna på alla frågor ni har kring detta.

Dokumenterad kvalitet

 

Brandskyddsdokumentationen och egenkontrollen är det slutbevis som beskriver exakt hur brandskyddet är utformat. Vi satsar mycket på spårbarhet och säkerhet i alla led. Vår elektroniska dokumentation möjliggör uppdateringar kontinuerligt under hela projektstiden. Effektivt, lättkontrollerat och framförallt tryggt.